Traplift Haacht

Wil je een traplift huren of kopen in Haacht omdat je slecht ter been wordt? Trapliften zijn een oplossing op maat waardoor je veilig en gemakkelijk van boven naar beneden komt met de trap. Een traplift is er in allerlei soorten, voor een rechte trap, spiltrap en zelfs voor buiten. Laat ‘m op maat maken en plaatsen of installeren door een monteur.

Benieuwd naar de kosten?

Op deze pagina lees je alles over trapliften, hoe het plaatsen in zijn werk gaat en wat de prijs is van het huren of kopen van een traplift in België. Bovendien vind je ook meer informatie over subsidies en tweedehands trapliften.

Vind een geschikte traplift monteur in Haacht

Goedkope traplift kopen en ben je op zoek naar een monteur uit Haacht die bij jou de traplift komt installeren? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via het offerteformulier. Je ontvangt dan van een vakman uit Haacht en omgeving een offerte op maat. Hij komt eventueel bij je langs om de traplift te installeren.

Hoe werkt een traplift precies?

Hoe werkt een traplift? Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt met een aandrijving over een rails die bevestigd is aan je trap. Je gebruikt een traplift als je slecht ter been bent en niet op eigen kracht naar boven kunt. Veel trapliften werken op stroom of een accu., De accu wordt opgeladen met stroom, zodat deze altijd bruikbaar is. De bediening van een traplift gebeurt met een joystick of afstandsbediening. Zo kom je gemakkelijk en veilig van boven naar beneden en andersom. Een elektrische traplift is geschikt om 1 persoon per keer te vervoeren.

traplift Haacht

Veilig en comfortabel de trap op

Het kopen of huren van een traplift is de ideale oplossing wanneer je slecht ter been wordt. Zo houd je je eigen zelfstandigheid en zelfredzaamheid, hierdoor hoef je niet naar een andere aangepaste woning in Haacht te verhuizen. Bovendien blijf je langer fit, omdat het weinig tot geen moeite kost om de trap op te komen. Daarnaast is een traplift geschikt voor iedere trap, omdat het op maat gemaakt wordt. Je komt altijd comfortabel en veilig boven of beneden.

Een traplift:

 • Je blijft zelfstandig en zelfredzaam
 • Langer fit
 • Wordt op maat gemaakt
 • Comfortabel en veilig

Voor wie is de traplift?

Er zijn ontzettend veel mensen die gebruik kunnen maken van een traplift. Trapliften zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, dus ook voor een grote diversiteit aan mensen. Voor iedere situatie is wel een oplossing op maat. Zo zijn er trapliften voor mensen die invalide zijn, voor oudere mensen, kinderen of wanneer je overgewicht hebt.

Voor wie zijn er trapliften beschikbaar?

 • Kinderen
 • Mensen met overgewicht
 • Ouderen
 • Invalide mensen

Slecht ter been, maar veilig naar boven en beneden kunnen?

Een traplift plaatsen in je huis in Haacht is dan de juiste oplossing!

Welke soorten trapliften zijn er?

Trapliften zijn onder te verdelen in verschillende soorten. Zo zijn er trapliften voor een rechte trap, maar ook voor een trap met bochten of voor meerdere verdiepingen. Dit wordt ook wel een draaitrap genoemd. Traplift aan je spiltrap of wenteltrap bevestigen? Ook dat is mogelijk. Er bestaan zelfs trapliften voor buiten. Handig als je huis in Haacht een verhoogde entree met trap heeft. Daarnaast is het mogelijk voor mensen in een rolstoel om een speciale rolstoeltraplift te nemen. De soorten trapliften worden hieronder verder toegelicht.

1. Traplift voor rechte trap Haacht

Een traplift kopen voor een rechte trap? Dit wordt ook wel een steektrap genoemd, gezien er geen bochten in zitten. Het is mogelijk om een rechte rail te plaatsen langsheen de muur en op de trap, zodat de traplift in een rechte lijn naar boven en terug naar beneden komt. Wordt de trap veel gebruikt door anderen? Dan is het een mogelijkheid om de traplift aan de andere kant van de leuning te plaatsen..

traplift huren Haacht

2. Een traplift voor trap met bochten

Een traplift kopen voor een trap met bochten? Deze traplift moet op maat gemaakt worden, omdat er vaak een bepaalde bocht in zit wat geen standaardmaat heeft. Veelvoorkomende trapliften met bochten hebben vaak een hoek van 45° of 90°. Het is geen probleem om een bocht op maat te laten maken. Schakel hier een specialist uit Haacht voor

3. Trapliften voor spiltrap of wenteltrap

Een spiltrap wordt ook wel wenteltrap of draaitrap genoemd. Het is een trap waarbij de treden verbonden worden aan de kolom. Een traplift rail wordt vaak aan de binnenkant van de spiltrap of wenteltrap geplaatst. Zo blijft het voor andere gebruikers mogelijk om de trap te gebruiken. Schakel een erkende monteur in voor de installatie, want het is een specialistische

4. Traplift voor meerdere verdiepingen

Wil je meerdere verdiepingen overbruggen in je huis? Dan is het verstandig om een traplift voor meerdere verdiepingen te kopen. Je krijgt hier wel te maken met extra buizen om de lift aan te bevestigen. Dit is terug te zien in de kostprijs. Nadeel van deze variant is dat er veel ruimte verloren gaat voor mensen die regulier de trap willen gebruiken.

5. Traplift voor buiten

Er bestaan ook trapliften speciaal voor buiten. Met andere woorden, de traplift wordt weerbestendig gemaakt, zodat het vochtigheid en vorst kan weerstaan. Belangrijk is waar het precies geplaatst wordt. Bepaalde huizen staan meer onderhevig aan weersomstandigheden dan andere huizen in Haacht. Het is bij een lift voor buiten slim om rekening te houden met het feit dat de traplift veilig te gebruiken is in alle weersomstandigheden en het eenvoudig te reinigen is.

6. Traplift voor rolstoel

Wanneer je in een rolstoel zit en de trap niet op komt is een hefplateaulift of rolstoellift de oplossing. Dit zijn speciale trapliften voor rolwagens. Het is een modern en compact hefplateau waarmee je gemakkelijk met je rolstoel omhoog kunt. Veel van deze plateauliften zijn kantelbaar, waardoor ze niet zoveel ruimte in beslag nemen.

traplift installeren Haacht

Tweedehands trapliften Haacht

Trapliften zijn vaak een behoorlijke investering. Wil je een goedkope traplift kopen? Dan is het slim om na te denken over een tweedehands model.

Zijn een tweedehands trapliften wel veilig?

Zeker. Tweedehands modellen worden in België altijd gecontroleerd op veiligheid en gebruiksgemak, anders worden ze niet doorverkocht. Zo zorg je toch voor een stukje zelfredzaamheid, terwijl je er niet teveel voor betaalt.

Traplift opties, wat is er mogelijk?

Als je een traplift gaat kopen in Haacht kom je vaak voor deze keuze te staan om extra opties aan te schaffen. Een aantal punten horen sowieso aanwezig te zijn, dit zijn klemdetectie, een beveiliging van de rail en een accu als de stroom uitvalt.

Andere mogelijkheden zijn een armleuning aan de stoel, een automatische voetenplank of een opklapbare liftstoel. Bovendien is het een optie om de lift te beveiligen met een sleutel, een mobiele afstandsbediening aan te schaffen of een draaiende stoel te kiezen.

Waar traplift installeren in Haacht?

Of je nou in een koophuis, huurwoning of appartement in Haacht woont, het is bijna altijd mogelijk om een traplift te installeren. Heb je een eigen huis, dan hoef je nergens rekening mee te houden en laat je gewoon een lift voor de trap installeren. Met een huurwoning of appartement met gedeelde ruimtes ligt het wat ingewikkelder. In zulke gevallen moet je (schriftelijk) toestemming hebben van eigenaar en medebewoners.

Goedkope en veilige traplift kopen en plaatsen?

Schakel een monteur in uit Haacht die de traplift voor je installeert!

Traplift plaatsen Haacht, wat doet de monteur?

Een traplift plaatsen in Haacht kan op twee manieren, namelijk dat de rail op de trap gemonteerd wordt of dat de rail in de muur verankerd wordt. Welke installatie je kiest is afhankelijk van het gekozen model en je persoonlijke situatie. Eerst meet het bedrijf uit Haacht alles op en brengt het traject in kaart. Na de meting wordt de traplift op een juiste manier geïnstalleerd.

Traplift in binnen- of buitenbocht?

Eigenlijk maakt het niet uit of trapliften in de binnenbocht of buitenbocht geplaatst worden. Ga na wat voor jou het handigst is qua gebruiksgemak en extra mogelijkheden. Kom je er niet uit? Vraag dan advies aan een vakman uit Haacht.

Traplift kopen Haacht, waar op letten?

Er zijn een aantal punten waar je op let bij het kopen van een traplift. Ten eerste is het verstandig om rekening te houden met het feit of je een koophuis of huurwoning hebt. Daarnaast ga je na hoe je eigen lichamelijke situatie is en hoe deze in de toekomst eruit gaat zien. Laat de trap aanpassen op jouw behoeften. Wat voor trap je hebt, maakt in principe niet uit omdat de traplift altijd op maat gemaakt wordt. Echter zorgt een trap met bochten wel voor een hogere kostprijs. Tot slot is het onderhoud ook nog een belangrijk punt. Ga je een traplift kopen, dan is het slim om er direct een onderhoudscontract bij te nemen.

Waar let je op bij het kopen van een goedkope traplift?

 • Heb je een koophuis of huurhuis?
 • Lichamelijke situatie nu en in de toekomst
 • Minimale breedte en bepaalde extra’s
 • Soort trap die je in huis hebt
 • Kostprijs
 • Onderhoud

traplift kopen Haacht

Wat kost een traplift?

Wat kost een traplift? Het noemen van een exacte prijs is bijna onmogelijk. Er zijn ontzettend veel fabrikanten, modellen en daarbij komt nog eens dat trapliften op maat gemaakt worden, zodat ze in je huis passen. Heb je een rechte trap, dan is de prijs zo’n €2.850,-.

Wil je een traplift met een bocht?

Dan houd je rekening met een kostprijs van €4.500,-. Een traplift kopen met veel extra opties heeft een nog hogere prijs, namelijk gemiddeld €12.500,-. De hoogte van deze prijzen is te verklaren omdat de trapliften op maat gemaakt worden, bovendien moet een monteur rekening houden met de rail, de stoel, de motor, veiligheidssystemen en sensoren. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

Prijstabel: prijs van een traplift

Type traplift Gemiddelde prijzen*
Rechte traplift Circa €2.850,-
Traplift met bocht Circa €4.500,-
Traplift voor buiten Circa €4.500,-
Traplift met veel opties Circa €12.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde traplift prijzen. Vraag voor een exacte kostprijs vrijblijvend een offerte aan.

Traplift huren Haacht

Trapliften huren? Huren is alleen verstandig wanneer je ‘m voor korte tijd nodig hebt, bijvoorbeeld door een revalidatie. Anders haal je de investering er niet uit. De gemiddelde kostprijs voor het huren van een traplift ligt rond de €200,- per maand. Wil je een tweedehands model huren? Dan kun je voor €90,- klaar zijn.

Ook trapliften leasen is tegenwoordig een mogelijkheid. Dit bespaart je kosten en is mogelijk voor korte of lange tijd. Bij een leasecontract heb je uiteindelijk de mogelijkheid om de traplift te kopen.

traplift plaatsen

Subsidie op traplift in 2019?

In veel gevallen heb je recht op een subsidie als je een traplift in België koopt. Er zijn een aantal subsidies beschikbaar, zoals de Vlaamse aanpassingspremie of een subsidie via het VAPH.

Pas je je woning aan in Haacht en ben je 65+? Dan heb je mogelijk recht op de Vlaamse aanpassingspremie, omdat je technische hulpmiddelen installeert die het huis toegankelijker maken. Meer info? Ga naar vlaanderen.be.

Een andere organisatie is het VAPH, Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Zij bieden budgetten en bepaalde tegemoetkomingen voor personen die invalide zijn. Deze subsidies zijn zowel voor minderjarigen als meerderjarigen. Ga naar de website van het VAPH voor meer informatie.

Ben je invalide geworden door een oorlog, dan is er een tegemoetkoming bij de aanschaf van een traplift. De aanvraag voor deze subsidie dient schriftelijk te worden ingediend bij het Nationaal Instituut. Bovendien moet je ook nog een medische verklaring laten opmaken als bewijs. Meer info? Dan ga je naar de website van warveterans.be.

Bekende traplift merken

Als het op trapliften aankomt, zijn er een aantal fabrikanten die gespecialiseerd zijn in het maken van trapliften. Een traplift is er vaak in diverse uitvoeringen. Het aanbod is groot, slim is dus om de verschillende merken en prijzen trapliften vergelijken.

Benieuwd naar de prijzen van trapliften?

Vraag een gratis offerte aan via het offerteformulier.

Traplift onderhouden, herstellen & demonteren

Het is van belang dat een traplift met enige regelmaat onderhouden wordt. Periodiek onderhoud voorkomt problemen en zorgt ervoor dat je de lift veilig blijft gebruiken. Vaak is er sprake van een jaarlijkse onderhoud- en veiligheidscontrole. Het is een optie om een onderhoudsabonnement te nemen. De prijs hiervoor ligt rond de €650,- per jaar.

Wat gebeurt er als de traplift in mijn huis in Haacht panne heeft?

Dan komt er een monteur langs om de storing te achterhalen. Het kan zijn dat de motor kapot is, of dat er stroompanne is. Probleem kan echter ook in de rail zitten. Laat de lift herstellen door een monteur.

Houd rekening met het feit dat bij plotseling overlijden of verhuizen de traplift gedemonteerd moet worden. Schakel hier een ervaren installateur voor in, dan is de klus zo geklaard.

monteur trapliften Haacht

Traplift plaatsen in Haacht? Vrijblijvende offerte!

Een traplift kopen of huren en laten plaatsen in je huis in Haacht? Benieuwd naar de prijs van trapliften of meer weten over de mogelijkheden? Door vrijblijvend een offerte aan te vragen, kom je in contact met een erkende vakman uit Haacht. Hij komt bij je langs, meet alles grondig op en zorgt voor een juiste plaatsing.

Gratis offertes aanvragen