Traplift Merchtem

Interesse in het huren of kopen van een traplift in Merchtem? Je kent het wel, je wordt steeds slechter ter been en komt met moeite de trap op. Trapliften zijn dan de juiste oplossing. Deze zorgen niet alleen voor gemak, maar ook voor veiligheid. Er zijn een aantal soorten trapliften te onderscheiden, namelijk een traplift voor een rechte trap, spiltrap, wenteltrap of een traplift voor een rolstoel. Laat een traplift plaatsen door een monteur.

Leuk zo’n traplift, maar wat kost dat?

Meer weten over de mogelijkheden van trapliften in huis of benieuwd naar de prijs van het huren of kopen van een dergelijke traplift? Lees verder voor meer informatie over trapliften.

Vind een geschikte traplift monteur in Merchtem

Wil je een goedkope traplift kopen of huren in Merchtem? Op zoek naar een geschikte monteur die bij jou een traplift komt plaatsen? Via het offerteformulier vraag je gratis en vrijblijvend een offerte aan. Een monteur uit je eigen regio neemt dan contact met je op voor het installeren.

Hoe werkt een traplift precies?

Een traplift is in veel gevallen een stoel die bevestigd is op een rails. Trapliften worden vaak aangedreven door een elektromotor en zijn dus elektrische trapliften. Deze werken op stroom en worden aangesloten op de aanwezige stopcontacten. Het stroomverbruik is minimaal. Is er geen stopcontact in de buurt? Dan wordt stroomvoorziening aangelegd door een gecertificeerd installateur. Veel trapliften beschikken ook over een accu, zodat de lift gewoon blijft werken als er stroompanne is.

De rails waar het stoeltje aan vast zit, wordt gemonteerd op de traptreden. Een traplift is eenvoudig te bedienen. Vaak is er een joystick of een bediening die je tijdens de rit vasthoudt. De lift komt automatisch tot stilstand wanneer je de knop of joystick loslaat.

Let op, een elektrische traplift is geschikt om personen te vervoeren. Echter is de lift geschikt voor 1 persoon tegelijkertijd. Voor rolstoelen en zwaarlijvige mensen, zijn speciale stoeltrapliften verkrijgbaar.

traplift Merchtem

Veilig en comfortabel de trap op

Als je moeilijk ter been wordt, is traplopen vaak het grootste probleem. Trapliften zijn dan een uitstekende oplossing. Een fijne bijkomstigheid is dat trapliften een aantal voordelen hebben. Een traplift past niet alleen op iedere trap, het wordt ook nog eens op maat gemaakt, is comfortabel en veilig. Bovendien is een traplift heel gebruiksvriendelijk.

Een traplift:

  • Is gebruiksvriendelijk
  • Is veilig te gebruiken
  • Past op nagenoeg iedere trap
  • Wordt aangepast op je persoonlijke behoeften
  • Is comfortabel

Voor wie is de traplift?

Er zijn ontzettend veel mensen in Merchtem die gebruikmaken van een traplift in huis. Afhankelijk van wat voor persoon je bent, wordt er gekozen voor een bepaald type lift. Wanneer je invalide bent, in een rolstoel zit of kampt met overgewicht: er is een traplift voor iedereen.

Voor wie zijn er trapliften?

  • Voor mensen met overgewicht
  • Voor ouderen
  • Voor invaliden
  • Voor kinderen
  • Voor mensen in een rolstoel

Slecht ter been, maar veilig naar boven en beneden kunnen?

Een traplift plaatsen in je huis in Merchtem is dan de juiste oplossing!

Welke soorten trapliften zijn er?

Zoals hierboven al genoemd, zijn er allerlei soorten trapliften verkrijgbaar in Merchtem voor verschillende personen. Maar daarnaast zijn er ook een aantal trapliften voor de soorten trappen die bestaan.

Maar wat nou als je een trap met bochten hebt? Of juist een traplift op een buitentrap in Merchtem wilt plaatsen?

Dit is geen probleem. Er zijn namelijk verschillende soorten trapliften te onderscheiden. Zo zijn er trapliften voor een rechte trap, een trap met bochten, een spiltrap, wenteltrap of een traplift voor buiten. Er is zelfs een traplift voor meerdere verdiepingen en een traplift waar iemand met een rolstoel in kan. Lees hieronder meer over de soorten trapliften.

1. Traplift voor rechte trap Merchtem

Een rechte traplift is speciaal afgestemd op een trap die van boven naar beneden helemaal recht loopt en waar geen bochten of overgangen tussen verdiepingen zitten. Dit type traplift is gemakkelijk te plaatsen en is dan ook de goedkoopste oplossing. Er wordt gebruik gemaakt van een rechte rail, die langsheen de muur en op de trap bevestigd wordt.

traplift huren Merchtem

2. Een traplift voor trap met bochten

Er wordt van een traplift voor een trap met bochten gesproken, wanneer er een overgang is tussen de verdiepingen, of als er in de trap een bocht zit die niet vermeden kan worden. Gezien er voor iedere trap een lift bestaat, is er ook een traplift die past op een trap met bochten. Deze traplift sluit naadloos aan op de trap en overkomt allerlei obstakels en bochten.

3. Trapliften voor spiltrap of wenteltrap

Een spiltrap wordt ook wel draaitrap genoemd en is een trap waarbij de treden centraal in verbinding staan met de spil of kolom. Het is mogelijk om een traplift op een draaitrap te plaatsen. De rails wordt dan aan de binnenkant van de trap geplaatst. Zo blijft de trap voor andere gebruikers toegankelijk. Traplift laten plaatsen op een spiltrap of wenteltrap is erg specialistisch. Schakel daarom een monteur in die de traplift komt plaatsen.

4. Traplift voor meerdere verdiepingen

Ben je erg slecht ter been en wil je een traplift laten installeren voor meerdere verdiepingen? Dat is zeker een mogelijkheid. Het is wel zo dat een traplift voor meerdere verdiepingen vaak onhandig is voor degenen die gewoon de trap willen gebruiken. Er zijn speciale trapliften met een klapstoel, zodat de trap ook goed bereikbaar blijft.

5. Traplift voor buiten

Een buitentraplift is ontworpen voor trappen die buiten staan, denk bijvoorbeeld aan de ingang van je woning of aan het gedeelte tussen huis en tuin. Er zitten verschillende eisen vast aan een lift die zich buiten bevindt. Zo moet het bruikbaar zijn bij elk weertype, moet die aan bepaalde veiligheidseisen voldoen en is het belangrijk dat de elektrische onderdelen goed geïsoleerd zijn.

6. Traplift voor rolstoel

Voor mensen die in een rolstoel zitten, zijn er speciale trapliften. Het beste is om een rolstoellift te nemen. Dit is een zogeheten traplift voor rolwagens. Een andere mogelijkheid is om een plateaulift te kopen. Die heeft het gebruiksgemak van gewone trapliften, maar zorgt er wel voor dat de rolstoel stabiel omhoog of omlaag komt.

traplift installeren Merchtem

Tweedehands trapliften Merchtem

Vaak is een tweedehands traplift een pak goedkoper dan een nieuwe variant. Dit is dus het overwegen waard. Maar is een tweedehands traplift uit Merchtem wel veilig?

Het antwoord op deze vraag is ja. Tweedehands liften worden namelijk grondig gecontroleerd door een monteur. Op het moment dat het onderhoud niet goed is en er een storing is, komt de traplift niet bij iemand anders terecht. Alleen als deze positief uit de controle komen, mogen ze naar een tweede eigenaar.

Traplift opties, wat is er mogelijk?

Bij het kopen van een traplift voor in huis zijn er vaak extra opties en zekerheden. Bij een traplift dienen zeker een aantal dingen aanwezig te zijn. Denk aan de beveiliging van de rail, klemdetectie, een automatische stopfunctie of een extra accu wanneer de stroom uitvalt.

Wat zijn dan nog meer opties?

Andere handige opties waar je aan kunt denken zijn een opklapbare liftstoel, een automatische voetenplank of een armleuning. Ook beveiliging met een sleutel, een draaifunctie op de stoel of een mobiele afstandsbediening zijn handige mogelijkheden. Net als een beschermhoes wanneer de traplift zich buiten bevindt.

Waar traplift installeren in Merchtem?

Een traplift kopen en laten plaatsen in Merchtem biedt een aantal mogelijkheden. Beschik je over een eigen huis en wil je een traplift laten plaatsen? Dan ben je vrij om dit te doen. Je hebt bovendien vrije keus over het traplift model en welk merk je wilt.

Je woont in een appartementencomplex zonder lift, wat nu?

Als je een traplift op een privétrap in je appartement wilt plaatsen, dan is het geen punt en hoef je geen rekening te houden met andere eigenaren. Wil je een lift installeren op een gemeenschappelijke trap, dan dien je schriftelijk akkoord te krijgen van medebewoners.

Woon je in een huurwoning in Merchtem en word je slecht ter been? Dan zijn er ook mogelijkheden voor trapliften. Het belangrijkste is dat je akkoord krijgt van de huurbaas of eigenaar. Bespreek de noodzaak en houd rekening met belangrijke factoren zoals de looptijd van het huurcontract, de kostprijs van de installatie en het eventueel terugbrengen naar originele staat.

Goedkope en veilige traplift kopen en plaatsen?

Schakel een monteur in uit Merchtem die de traplift voor je installeert!

Traplift plaatsen Merchtem, wat doet de monteur?

Voordat een monteur de traplift gaat plaatsen in je huis in Merchtem, zorgt hij dat alles is opgemeten. Vervolgens geeft hij de metingen door en wordt de rails en de lift op maat gemaakt. Zodra alles klaar is, installeert hij de rails en de traplift. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Daarna werkt de monteur alles af en wordt het opgeruimd. Bovendien checkt hij extra goed of alles werkt en of alles veilig is Daarna legt de vakman aan je uit hoe je de lift gebruikt.

Traplift in binnen- of buitenbocht?

Laat je de traplift in de binnen of buitenbocht van de trap plaatsen? Op het gebied van gebruiksgemak, prijs en extra mogelijkheden kan het zeker uitmaken waar de traplift geplaatst wordt. Het beste is om advies te vragen aan de monteur, nadat hij de trap heeft ingemeten.

Traplift kopen Merchtem, waar op letten?

Trapliften kopen in Merchtem doe je niet zomaar. Er zijn bepaalde punten waar je op moet letten. Zo is er de mogelijkheid om te huren of te kopen. Heb je de traplift langer dan 1 jaar nodig, dan is huren niet efficiënt en is het slimmer om te kopen. Houd daarnaast rekening met de soort trap en de kostprijs.

De prijzen kunnen namelijk hoog oplopen, helemaal als je de trap samenstelt aan de hand van je persoonlijke voorkeur. Ga bovendien na of er subsidies zijn die van toepassing zijn op jouw situatie en sluit eventueel een onderhoudscontract af, zo heb je zelf geen omkijken naar het onderhoud. Belangrijk bij een traplift is ook de minimale breedte van de trap, namelijk 80 centimeter. Anders past de lift niet. Kortom, genoeg punten om rekening mee te houden.

traplift kopen Merchtem

Wat kost een traplift?

Wat kost een traplift? De kostprijs van een rechte traplift is zo’n €2.850,-. Wil je een traplift met allerlei extra opties, dan zijn de prijzen hoger en betaal je gerust €12.000,-. Wat betreft de exacte prijs van een traplift: dit is lastig te achterhalen. Oorzaak hiervan is dat een traplift op maat gemaakt wordt in Merchtem. Bovendien zijn er talloze extra opties of aanpassingen die invloed hebben op de prijzen.

Waarom zijn trapliften relatief hoog qua prijs?

Dit komt omdat er maatwerk vereist is voor het railsysteem. Het is belangrijk om de veiligheid te garanderen, dus moet de lift van stevige materialen gemaakt worden die exact passen op de dimensies van je trap. Je doet er verstandig aan om prijzen trapliften vergelijken. In onderstaande tabel staat de gemiddelde prijs van verschillende type trapliften inclusief montagekosten.

Prijstabel: prijs van een traplift

Type traplift Gemiddelde prijzen*
Rechte traplift Circa €2.850,-
Traplift met bocht Circa €4.500,-
Traplift voor buiten Circa €4.500,-
Traplift met veel opties Circa €12.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde traplift prijzen. Vraag voor een exacte kostprijs vrijblijvend een offerte aan.

Traplift huren Merchtem

Een traplift huren is eigenlijk alleen interessant als je ‘m tijdelijk nodig hebt. Het is natuurlijk vreemd om voor een revalidatie van 6 maanden een traplift te kopen, want dan haal je de investering er niet uit. In dit geval is huren een stuk voordeliger. Het gemiddelde maandbedrag van een traplift huren ligt rond de €200,-. Het is echter ook mogelijkheid om een tweedehands traplift te huren, dit kost dan zo’n €90,- per maand. Bij huren of leasen is een all-in contract belangrijk. Dit houdt in dat installatie en demontage inbegrepen zijn in de kostprijs.

traplift plaatsen

Subsidie op traplift in 2019?

Heb je recht op subsidie in België als je een traplift laat plaatsen in Merchtem? Er zijn verschillende subsidies beschikbaar wanneer je een traplift laat installeren. De mogelijkheden staan hieronder op een rijtje:

De Vlaamse aanpassingspremie is een subsidie voor 65-plussers die hun woning willen aanpassen. Je hebt recht op deze premie wanneer je technische hulpmiddelen installeert of verbouwingen laat uitvoeren om de woning toegankelijker te maken. Ga naar de website van vlaanderen.be voor meer informatie.

Daarnaast is er nog het VAPH, het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Deze organisatie uit België biedt budgetten en tegemoetkomingen aan personen met een handicap. Zij subsidiëren zowel voor meerderjarigen als minderjarigen. Meer info? Kijk op vaph.be.

Als je oorlogsinvalide bent, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming (een soort subsidie) in de kosten van de plaatsing van een traplift. Je dient je aanvraag hiervoor schriftelijk in te dienen bij het Nationaal Instituut en een medische verklaring te laten opmaken. Ga voor meer informatie naar de website van warveterans.be.

Bekende traplift merken

Wanneer het over trapliften gaat, zijn er een aantal bekende en goede merken. Veel fabrikanten van een dergelijk merk verkopen diverse uitvoeringen van trapliften. Gezien er veel trapliften zijn en dus ook veel merken, is het aan te raden om het aanbod te vergelijken. De bekendste merken op een rijtje:

Benieuwd naar de prijzen van trapliften?

Vraag een gratis offerte aan via het offerteformulier.

Traplift onderhouden, herstellen & demonteren

Belangrijk is dat trapliften onderhouden worden. Het slimst is om op regelmatige basis een controle voor het onderhoud en de veiligheid te doen. Bovendien werkt een traplift op elektra of een accu. Heb je stroompanne, dan kan de lift alsnog gebruikt worden op batterijen. Mogelijk is dat de accu leeg raakt, de lift blijft piepen of er schade aan de rail is. In dit geval is het verstandig dit te laten herstellen. De jaarlijkse onderhoudskosten verschillen per monteur, maar bedragen gemiddeld €650,-.

Wat als je verhuist in Merchtem of de traplift is niet meer nodig? In een geval dat iemand komt te overlijden of iemand volledig is gerevalideerd, is er geen traplift meer nodig. Het is een mogelijkheid om deze te laten hangen, of te laten demonteren. Hier schakel je best een installateur voor in.

monteur trapliften Merchtem

Traplift plaatsen in Merchtem? Vrijblijvende offerte!

Goedkope traplift laten plaatsen in je huis in Merchtem? Benieuwd naar de mogelijkheden van trapliften kopen of huren? Meer weten over de prijs en kosten van een traplift? Vraag dan gratis een offerte aan via het offerteformulier. Dit is geheel vrijblijvend. Je ontvangt dan van een specialist een offerte op maat. Zo vind je een vakman uit je eigen regio.

Gratis offertes aanvragen